На Донеччині на невідомому предметі підірвалася жінка

Дата: 08 Квітня 2019
A+ A- Підписатися

У селі Верхньоторецьке на Донеччині на невідомому предметі підірвалася місцева жителька. 

Про це повідомляє прес-служба поліції Донеччини. 

Кладовище, де трапився інцидент 

Інцидент трапився з 54-річною жінкою, коли вона прибирала на кладовищі.

“Потерпіла займалася прибиранням, і коли потягнула з могили штучні квіти, пролунав вибух”, – розповіли поліцейські. 

Внаслідок вибуху жінка отримала осколкові поранення тулубу та голови. Потерпілу оперативно госпіталізували до лікарні міста Торецька, де надали необхідну медичну допомогу. Наразі з жінкою все гаразд і вона перебуває вдома.

Поліцейські ж з’ясовують усі обставини події і вже відкрили за цим фактом кримінальне провадження за статтею “Терористичний акт”. 

Міни та нерозірвані снаряди, за даними ООН, становлять загрозу життю двох мільйонів людей на сході України. За даними Міноборони, від початку збройної агресії Російської Федерації на Донбасі внаслідок підриву на мінах загинули 269 цивільних осіб, 27 із них – діти.

Як відомо, у грудні минулого року Верховна Рада України ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект про протимінну діяльність в Україні. Міжнародні експерти неодноразово наголошували, що Україні слід почати розмінування Донбасу. Проте парламентарі не ухвалили деякі поправки, які не дозволяють почати роботи на Донбасі. За ухвалення цих поправок виступають, зокрема, партнери з Великої Британії. Про це наприкінці березня говорила посолка країни Джудіт Гоф, а згодом – й у посольстві США.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter