На Донбасі бойовики обстріляли школи – штаб ООС

Дата: 25 Березня 2019
A+ A- Підписатися

Контрольовані Росією бойовики на Донбасі обстріляли дві школи. 

Про це у Facebook повідомляє прес-центр операції Об’єднаних сил з посиланням на дані Спільного центру з контролю та координації.

Обстріли сталися 20 та 21 березня в мікрорайоні Трудівські міста Донецька та в населеному пункті Гольмівський. 

“Представниками місії зафіксовано пошкодження будівлі школи. Це 15-сантиметрова пробоїна на висоті 30 см від землі. За оцінкою патруля ОБСЄ, пошкодження завдано вогнем із великокаліберного кулемета”, – розповідають експерти про перший випадок. 

За їхніми словами, під час спроби патруля СММ з’ясувати обставини події залякані бойовиками працівники школи відмовилися відповідати на будь-які запитання без їхнього дозволу.

У другому випадку команда місії ОБСЄ бачила 1-сантиметровий отвір і кілька тріщин у вікні другого поверху з північного боку школи в населеному пункті Гольмівський. 

“ЗСУ ніяким чином не можуть бути причетними до пошкодження школи з тих причин, що відстань до найближчих позицій українських військовиків становить не менш ніж 3450 метрів, що є недосяжною для стрільби з кулемета, а також і те, що школа знаходиться всередині житлового кварталу та з усіх боків оточена житловими будинками. Враховуючи те, що пошкодження знаходиться на висоті 30 сантиметрів від землі, куля не змогла б оминути всі ці будинки”, – кажуть експерти та наголошують, що такі дії бойовиків є зухвалим нехтуванням нормами гуманітарного права.

Як відомо, за даними ООН, у зоні бойових дій на Донбасі минулого року загинули 55 цивільних. Це найнижчий річний показник кількості жертв серед цивільного населення за весь період конфлікту на сході, заявляли тоді експерти, проте вже згодом зафіксували збільшення втрат з боку цивільних. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter