На Чернігівщині суддя заявив про втручання у його роботу з боку обласного СБУ

Дата: 29 Вересня 2017
A+ A- Підписатися

Суддя Євгеній Жовток із Ріпкинського райсуду на Чернігівщині повідомив Вищу раду правосуддя (ВРП) про втручання у правосуддя з боку начальника першого відділу Головного управління військової контррозвідки СБУ області.

Про це повідомляє видання “Закон і бізнес”. 

Як йдеться у заяві, представник СБУ прибув до службового кабінету судді і спонукав його прийняти рішення не задовольняти клопотання слідчого про продовження строку тримання під вартою громадянина. Чоловіка звинувачують у порушенні частини 3 статті 187 Кримінального кодексу (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище).

Окрім цього, суддя повідомляє про те, що під час бесіди оприлюднили відомості про його службову діяльність, які не підлягають розголошенню за будь-яких обставин.

Суддя розцінив такі дії як втручання у судочинство та звернувся до ВРП. Повідомлення 21 вересня внесено і до реєстру Ради за №2445/0/6-17.

Раніше повідомлялось, що Вища рада правосуддя не розглядає рекомендацію кваліфкомісії суддів про звільнення голови Апеляційного суду Черкаської області Володимира Бабенка. Хоч законодавство дає на це лише 2 місяці. 

2015 року суддя Апеляційного суду Черкаської області Сергій Бондаренко записав розмову, на якому Володимир Бабенко вимагав від нього прийняти неправосудне рішення у справі підприємства Дмитра Фірташа до вчительки Оксани Яшан про виселення її із службового приміщення. Експертиза МВС визнала, що голос на записі належить голові суду.  

А коли той відмовився – зазнав систематичного тиску, погроз та дезорганізації його роботи. Суддя пережив підпал машини та чатування невідомих під його квартирою. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter