На аукціоні в Нью-Йорку продали картини Сущенка

Дата: 29 Травня 2019
A+ A- Підписатися

У Нью-Йорку в Українському інституті Америки відбулася виставка та аукціон малюнків журналіста і політв’язня Романа Сущенка.

Про це повідомляє “Укрінформ”. 

Гостям виставки “Чорнила, цибулеве лушпиння та буряковий сік: мистецтво політичного в’язня Романа Сущенка” не тільки показали 15 збільшених фотокопій малюнків Романа, створених в ув’язненні за допомогою доступних матеріалів, але й розповіли про абсурдність звинувачень, за які в Росії його відправили за ґрати на 12 років. Також на окремому екрані всі охочі могли подивитися відеозвернення доньки Романа Сущенка Юлії, його друзів та рідних.

“Ми мусимо продовжувати тиск на Росію. Використовувати кожну можливість. На урядовому рівні. Санкції. Але також влаштовуючи такі заходи, як цей. Чим більше людей знатимуть правду, тим легше буде українським дипломатам робити все можливе, аби звільнити наших людей”, – сказав під час відкриття постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

Після виставки відбувся аукціон, на якому продали 12 картин політв’язня на загальну вартість 1250 доларів США. Зібрані кошти організатори передадуть родині Сущенка на покриття витрат на його підтримку в колонії, юридичний супровід, оплату зв’язку тощо.

Як відомо, кореспондента інформагенції “Укрінформ” у Франції Романа Сущенка у вересні 2016 року затримали в Москві під час приватної поїздки. ФСБ назвала його кадровим службовцем головного управління розвідки Міноборони України, який нібито збирав секретні відомості про діяльність російських збройних сил і Росгвардії. Весь цей час Сущенко перебуває на території Росії під арештом. 

Малюнки Сущенко створює в російській в’язниці за допомогою кулькової ручки, олівців, чаю і лушпиння цибулі. Їх він періодично передає рідним. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter