На Запоріжжі російські військові не дають забрати з поля бою загиблих українських бійців

Дата: 07 Травня 2022
A+ A- Підписатися
У Запорізькій області російські військові не дають забрати з поля бою поранених та загиблих українських військовослужбовців.
 
Про це повідомляє пресслужба Запорізької обласної військової адміністрації.
 
Фото: Getty Images

“Часто російські військові не дають забрати поранених та, на жаль, загиблих українських солдатів з поля бою, порушуючи всі гуманітарні міжнародні норми, забуваючи про гуманізм та людяність”, – зазначили в ОВА.

Там також стверджують, що окупанти намагаються поширити інформацію про те, що начебто українським командирам заборонили забирати з поля бою тіла своїх загиблих.

“Мовляв, таким чином Україна намагається приховати власні військові втрати. Насправді все дзеркально навпаки”, – наголошують у повідомленні.

На запорізькому напрямку окупанти проводять масові обстріли, аби скувати дії українських військ та знищити артилерійські підрозділи.

В Оріхові внаслідок обстрілу зайнялися чотири складські приміщення компанії “Оптімусагро Трейд”, дах житлового будинку та господарча споруда. Пожежники загасили вогонь.

Піротехніки ДСНС звітують про знищені у полі в селі Григорівка та у селі Веселянка дві одиниці реактивного снаряда “Ураган”, крім того, в балці за селом Комишуваха знешкодили одну протидесантну міну.

Також у селі Новоіванівка вилучили та знешкодили 5 реактивних снарядів із кумулятивно-осколковими бойовими елементами. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter