На Запоріжжі російські окупанти утримують в полоні понад 190 цивільних заручників – голова ОВА

Дата: 31 Липня 2022
A+ A- Підписатися

За п’ять місяців тимчасової окупації частини Запорізької області російські військові захопили в заручники 453 мирних мешканців. За інформацією Запорізької ОВА, 191 людина досі перебуває в полоні, серед них двоє неповнолітніх.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух в інтервʼю “Укрінформу”.

Фото: ЕРА

Серед бранців російських окупантів – шестеро представників місцевої влади, 13 підприємців, 27 керівників підприємств та організацій. Нещодавно в полоні були пʼятеро неповнолітніх, трьох звільнили, ще двоє досі там. Також загарбники незаконно затримують тисячі людей тимчасово – на день чи два.

Вони не є військовополоненими, вони є заручниками. Вони отримують свій особливий статус. Кілька десятків із них визволяли за процедурою обміну. Останнім часом таких обмінів немає“, – зазначив голова Запорізької ОВА.

За словами Старуха, росіяни саджають людей у підвали, бʼють струмом, знущаються, вимагають гроші, тиснуть на родини та погрожують викраденням дітей. За його інформацією, полонених утримують на території України. Частину бранців вивозили в Донбас, а частину – в Крим.

Нагадаємо, на початку липня, російські окупанти звільнили сина голови Запорізької районної державної адміністрації Олега Буряка – 16-річного Владислава. Хлопець перебував у полоні з 8 квітня. Дата звільнення та інші подробиці не повідомляються.

Якщо у вас є дані про викрадення або страти активістів, волонтерів, журналістів, представників органів місцевого самоврядування, повідомте їх на адресу tp@humanrights.org.ua.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter