У Запорізькій області після російського обстрілу люди знайшли під вікнами нерозірвану півтонну авіабомбу

Дата: 05 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Напередодні, 4 квітня, російські військові, обстрілюючи Запорізьку область, скинули на подвір’я будинку півтонну авіабомбу, що не розірвалась. 

Про це розповіли в МВС. 

Фото: МВС

Протягом минулої доби, 4 квітня, російські військові гатили по цивільній інфраструктурі в районах 19 населених пунктів Запорізької області. 

Піротехніки не зазначають, де саме довелося вилучати нерозірваний снаряд. На світлинах, які опублікували в МВС, видно, що авіабомба впала на подвір’я житлового будинку прямо під вікна. Про постраждалих унаслідок влучання не повідомляли. 

Експерти ідентифікували снаряд як авіаційну бомбу ФАБ-500.

Фото: МВС

Російські військові не вперше скидають такі снаряди на міста в Україні. Цього року за бомбардування авіабомбами Харкова засудили російського командира 47 бомбардувального авіаційного полку Максима Криштопа. Одразу після бомбардування торік його літак збили, а його самого взяли в полон. Нині він чекає на обмін. 

Скидали такі снаряди російські військові торік і на Чернігів. 

Авіаційні бомби типу ФАБ-500 або М-62 є некерованим типом зброї, отже їхнє використання в густонаселених регіонах призводить до непропорційних втрат серед цивільних і значних руйнувань.

ФАБ-500 широко використовували російські війська в Сирії, а раніше – радянські війська в Афганістані. 

ZMINA детально розповідала, які саме заборонені засоби й методи ведення бойових дій застосовує Росія у війні проти України, а також які міжнародно-правові акти ці заборони регулюють.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter