На Запоріжчині керівник інтернату продавав підопічних як робочу силу

Дата: 11 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Поліція в Запорізькій області викрила керівника одного з інтернатів, який надавав неповнолітніх підопічних для виконання важкої роботи стороннім особам. 

Про це повідомила пресслужба відомства. 

Про продаж дітей правоохоронцям повідомили люди. Керівник установи за грошову винагороду відправляв дітей на приватні будівництва. Поліція викрила зловмисника, коли він отримував тисячу гривень за чотирьох неповнолітніх хлопчиків, які мали вирушити до містечка Приазовське.

Наразі поліція відкрила справу за статтею щодо торгівлі людьми. Її санкції передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, що Україна перебуває на 49-й позиції зі 167 країн світу в рейтингу поширеності сучасного рабства. В умовах рабства тут живуть 301 тисяча людей. Правозахисники неодноразово казали, що українські суди не карають винних у торгівлі людьми ефективно. Такі люди зазвичай навіть не отримують тюремного строку за свої злочини.

Відомо, що найчастіше жертвами торгівлі людьми в Україні стають жінки, яких відправляють за кордон для надання сексуальних послуг, і чоловіки, які потрапляють у трудове рабство. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter