Російські пропагандисти приїхали на ЗАЕС знімати сюжет: працівники станції не сказали жодного слова

Дата: 05 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

На захоплену окупантами Запорізьку АЕС приїхали знімати сюжет пропагандисти з Росії, однак від працівників станції не отримали жодного коментаря. 

Про це повідомили в “Енергоатомі”. 

Фото: ЗАЕС

Приїзд близько двох десятків пропагандистів анонсували напередодні. Так звані “журналісти” мали зняти сюжети про нібито спокійний і безпечний робочий процес на станції, захопленій росіянами 4 березня. Від працівників вимагали дати коментарі про “щасливе життя” під окупацією. 

“Жоден з них не отримав хоч одного коментаря з вуст працівників ЗАЕС. Українські атомники вчергове відмовилися зраджувати свою станцію, своє місто, свою державу! Пишаємося!” – повідомили в “Енергоатомі”. 

Вперше про завіз на станцію російських пропагандистів повідомляли ще на початку березня, незадовго після її захоплення. В “Енергоатомі” тоді розповідали, що 14 пропагандистів приїжджали, щоб також зафільмувати нібито безпечну роботу найбільшого в Європі ядерного об’єкта та “виправдати ядерний тероризм загарбників”.

Міністр енергетики України Герман Галущенко розповідав, що на ЗАЕС загалом перебувають близько 400 російських військових та техніка. Окупанти оголосили станцію частиною “Росатому” та завезли туди своїх фахівців. 

Раніше росіяни, за словами Галущенка, катували працівників станції, щоб ті записали фейкове звернення, яке мали б використати пропагандисти. 

Нагадаємо, що під час захоплення ЗАЕС в адміністративній будівлі станції розпочалася пожежа. Реагуючи на ситуацію, президент Володимир Зеленський звернувся до світу з промовою, у якій наголосив, що жодна держава ніколи не обстрілювала атомні енергоблоки:“Це вперше в нашій історії, в історії людства, держава-терорист вдалася і до ядерного терору. Російські пропагандисти погрожували засипати світ ядерним попелом. Тепер це не погроза – тепер це реальність”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter