На вихідних у Білорусі затримали щонайменше сімох журналістів

Дата: 21 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Протягом 19–20 вересня в Білорусі міліція та силовики затримали щонайменше сім журналістів: п’ятьох – у Мінську, двох – у Могилеві.

Як повідомляє Білоруська асоціація журналістів (БАЖ), 20 вересня під час висвітлення Маршу справедливості в Мінську міліція затримала журналіста Дениса Борща та автора ютуб-каналу “Не по телику” Сергія Козловича.

Дениса Борща затримали біля палацу Незалежності, де він знімав мітинг. Увечері стало відомо, що його відправили до слідчого ізолятора в Жодіні.

Про затримання Сергія Козловича стало відомо пізно ввечері. Наразі невідомо, в чому його звинувачують. Сергій Козлович – колишній працівник державної Белтелерадиокомпании, 11 серпня він за власним бажанням звільнився з телеканалу “Беларусь 1”.

Також увечері 20 вересня з квартири в Мінську силовики викрали фотографа та режисера документальних фільмів, члена БАЖ Миколу Мамінова. Де він перебуває та в чому його звинувачують, наразі невідомо.

У Могилеві під час висвітлення акцій протесту 20 вересня затримали журналістів Олександра Сидаревського та Аліну Скрабунову. Їх згодом відпустили з Ленінського РУВС Могилева.

Напередодні, 19 вересня, в Мінську затримали ведучого онлайнів та позаштатного автора видання Tribuna.сom Максима Нестеркова, повідомляє телеграм-канал БАЖ. Його відвезли до слідчого ізолятора на Окрестино.

Також БАЖ і “Наша ніва” в телеграмі повідомили про затримання 19 вересня журналіста з телекамерою, одягненого в жилет “Преса”, однак імені його не назвали.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter