На Вінничині засудили місцевого жителя за заклики до окупантів вдарити по телевежі

Дата: 24 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У Вінниці суд визнав винним у державній зраді місцевого жителя, який закликав російських окупантів завдати удару по телевізійній вежі.

Про це стало відомо з реєстру суддівських рішень.

Джерело: bing.com

 Чоловік мав чітку антиукраїнську позицію, чекав, коли Росія захопить всю Україну, закликав завдавати артилерійських ударів по Маріуполю та Харкову.  Обвинувачений спілкувався з російським військовим, щоб “з ідеологічних мотивів” завдати шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України.

Через телеграм-канал він передавав окупантам інформацію про переміщення та концентрацію Збройних сил України, встановлення засобів та способи інформування українців про перебіг воєнних дій на території нашої країни.

1 березня підсудний відправив росіянину аудіоповідомлення про необхідність завдати артилерійських ударів по Маріуполю та Харкову. Того ж дня він надіслав повідомлення зі своїми порадами та вказівками, як завдати ракетного удару по Вінницькій телевізійні вежі, щоб “припинити трансляцію на території міста та області загальнонаціональних телеканалів, з екранів яких закликали народ України не панікувати, не коритись загарбникам та вступати до лав ЗС України”.

Також обвинувачуваний публічно закликав українців здаватися.

Проте під час судового засідання чоловік визнав свою вину та “щиро розкаявся”. Він заявив, що після початку повномасштабного вторгнення Росії бажав, щоб окупанти захопили столицю та інші міста, зокрема й Вінницю. Проте зараз нібито “переоцінив для себе суть подій, що відбуваються в Україні”.

Стаття за держзраду передбачає 12–15 років позбавлення волі, але суд призначив вінничанину 5 років, враховуючи пом’якшувальні обставини: перше притягнення до кримінальної відповідальності, наявність малолітньої дитини та матері, яка потребує догляду, а також “щире каяття”.

Нагадаємо, що росіяни обстріляли телевежу у Вінниці 16 березня, ніхто з людей не постраждав, лише тимчасово зникало ефірне мовлення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter