На Вінниччині пенсіонера, який підтримував російську агресію, відправили до в’язниці на 1,5 року

Дата: 27 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

На Вінниччині Тростянецький районний суд визнав чоловіка винним у виправдуванні збройної агресії РФ проти України та закликах до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади. Його засудили до 1,5 року за ґратами. 

Про це інформує “Судовий репортер”. 

Ілюстративне зображення. Фото: Depositphotos

Як повідомляється, у березні 2022-го обвинувачений поширив на своїй сторінці у забороненій в Україні соцмережі “Одноклассники” публікацію “Директор ФСБ РФ звернувся до росіян через соціальні мережі…”, де містився публічний заклик підтримати президента РФ і зберегти державу, мир, стабільність, відстояти суверенітет та незалежність РФ. Російсько-українська війна у дописі при цьому названа військовою операцією, метою якої є захист Росії та братнього народу України. Директор ФСБ РФ заявляє,  що росіянам потрібна “перемога”, навіть якщо доведеться застосувати “важчу зброю ніж та, що наразі застосовує російська армія”.

Згодом чоловік поширив відеоматеріал “Змінити владу в Україні та посадити достойних людей простіше простого”, який знайшов у спільноті проросійської спрямованості із позначкою “Z”. У публікації принижується честь та гідність президента України.

Під час  досудового розслідування правоохоронці виявили вісім епізодів поширення інформації антиукраїнського змісту.

Як пише видання, на суді чоловік свою вину визнав частково. Пояснив, що володіє смартфоном та з нього заходив в “Одноклассники”, де має два акаунти. Але не визнав, що поширював інформацію, де виправдовував збройну агресію РФ проти України.

Обвинувачений є громадянином РФ, однак із 5 березня 2021 року має посвідку на постійне проживання в Україні (дата закінчення посвідки 04.03.2031). Він пенсіонер, удівець, раніше несудимий.

У дебатах обвинувачений посилався на визнання вини та розкаяння, але суд не повірив у його щире каяття та призначив 1 рік і шість місяців тюремного покарання.

Нагадаємо, наприкінці серпня поточного року уродженку РФ, яка мала громадянство України, засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна за те, що жінка прославляла країну-агресора та закликала до зміни меж території України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter