На війні загинув волонтер-парамедик з Данії

Дата: 11 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

На фронті, рятуючи життя інших під час російського обстрілу, загинув данський волонтер-парамедик Оскар Александер Коксвік Йоганссон.

Про це повідомили в Українському душпастирстві Української греко-католицької церкви в Данії.

Данський волонтер-парамедик Оскар Александер Коксвік Йоганссон. Фото: Українське Душпастирство в Данії – УГКЦ

“З початку широкомасштабної війни Росії проти України Оскар, не вагаючись, почав активно допомагати українцям. Робив те, що вважав за потрібне: від транспортування машини швидкої допомоги та іншого медичного обладнання до рятування життя на найбільш небезпечних ділянках фронту”, – йдеться в повідомленні.

Перш ніж поїхати до України, він охрестився в церкві Святого Ансґара, що в Копенгагені, а місцевий священник став його хрещеним батьком.

У п’ятницю, 13 жовтня, в цій самій церкві в Копенгагені відслужать заупокійну літургію за загиблим. Молитва відбуватиметься данською мовою. В УГКЦ закликали українську громадськість взяти участь у богослужінні.

В Україні відбудеться кремація тіла, а коли прах привезуть до Данії (приблизно через три-чотири тижні), тоді поховають на кладовищі без участі широкого кола осіб.

Раніше ZMINA писала, що волонтер з Норвегії потрапив під обстріл російських окупаційних військ у Херсоні. Волонтеру надали необхідну медичну допомогу. Його життю зараз нічого не загрожує.

Нагадаємо, що 28 березня польська ініціатива допомоги “Nehemiasz” підтвердила смерть одного з двох своїх волонтерів, які 16 березня отримали поранення внаслідок російського обстрілу під Бахмутом. Тоді в мікроавтобус влучила ракета. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter