На війні загинула відома запорізька активістка Юлія Чайка

Дата: 19 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Активістка Юлія Чайка, яка входила до запорізького осередку ГО “Демократична Сокира”, загинула на фронті в ніч на 18 серпня.

Про це повідомили на сторінці громадської організації у фейсбуку.

Юлія Чайка. Фото з соцмереж

“Юля була невгамовною. Юлю знали всі, і Юля знала всіх. У повній відповідності до прізвища, Юля літала Запоріжжям і не було таких, хто б не обертався їй услід. Юля була живою. Юля постійно мала нові ідеї і працювала над ними, бо всесвіт був для неї недостатньо ідеальним, а Юля хотіла це виправити. І виправляла. Доки могла”, — йдеться в повідомленні.

Коли Юля вважала щось правильним, вона просто робила це, не звертаючи уваги на жодні перепони, кажуть її друзі та знайомі.

“Навіть сьогодні її не зупинили – просто дали їй весь Всесвіт. І трохи тиші. Юлія Чайка із запорізького осередку «ДемСокири» загинула сьогодні вночі на фронті”, — написали у повідомленні “Демсокири”.

Згадуючи загиблу дівчину, лідер запорізького осередку ГО Олександр Лебідь сказав, що вона завжди була справжньою: “Справжньою матір’ю, справжнім другом, справжнім воїном. Розумна, вродлива, балакуча, смішлива, позитивна”.

Про обставини загибелі жінки не повідомляється. У неї залишився 8-річний син.

Раніше стало відомо про загибель на фронті відомого київського активіста, очільника ініціативи “Захистимо Протасів Яр” Романа Ратушного.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter