На війні в Україні загинув британський медик-доброволець

Дата: 01 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

24 серпня на війні в Україні загинув британський медик-доброволець Крейг Макінтош. Його сімʼя зібрала кошти для доставки його тіла з України до Великої Британії.

Про це повідомляє газета The Guardian.

Фото: GoFundMe

За даними газети, 48-річного Макінтоша вбили російські військові під час патрулювання, коли його загін потрапив у засідку під Харковом. Як уточнила сестра британця Лорні Макінтош, чоловік загинув під час виконання службових обов’язків 24 серпня. 

“Наш брат хоробро зголосився поїхати в Україну як медик, щоб допомогати рятувати життя в цій країні, що роздирається війною. При виконанні службових обов’язків, допомагаючи іншим, він загинув. Ця самовіддана людина зараз застрягла в морзі в Україні, і немає жодної можливості повернути його додому”, – написала вона у коментарі на платформі зі збору коштів GoFundMe.

За словами Лорні, доставка тіла до Великобританії коштуватиме близько 4000 фунтів стерлінгів. Дівчині вдалося зібрати 5640. 

Представник МЗС Британії наголосив, що відомство “підтримує сім’ю британця, який загинув в Україні”.

У Крейга залишилося дві дочки та дві падчерки. Примітно, що він служив у територіальній армії у віці від 16 до 23 років, але солдатом так і не став, бо не пройшов медичне обстеження.

Раніше ZMINA писала, що у російському полоні перебуває британський парамедик Джон Гардінг, його погрожують стратити. Громадянин Великої Британії, парамедик полку “Азов” потрапив у російський полон у травні 2022 року. Це сталося в Маріуполі, коли українські захисники “Азовсталі” вимушено здалися в полон.

Нагадаємо, що в Україні загинули троє добровольців із Бразилії, які боролися з російськими окупантами. Серед них – колишня актриса, модель і зоозахисниця Таліта До Валле, яка загинула внаслідок ракетного удару РФ по Харкову 30 червня. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter