На узбецькому дитячому телеканалі ввели посаду цензора “духовності”

Дата: 27 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Узбецький телеканал для дітей і підлітків “Аклвой” додав до штатного розпису нову посаду. Співробітник повинен буде “знаходити зображення і сцени, що суперечать узбецькому менталітету і духовності та розмивати їх”.

Про це повідомляє узбецька служба “Радіо Свобода”.

Кадри з мультфільмів, які зазнали критики.

За словами одного зі співробітників каналу, аналогічний штат вже існує на інших телеканалах, таких як “Sevimli” і “Zu’r TV”.

“Ми найняли додатково ще одного співробітника. Він вирізає сцени, що суперечать нашій духовності, такі як поцілунки в відеороликах або розмиває зображення. Цей досвід спрацював і для інших телеканалів”, – сказав співробітник телеканалу.

Посада з’явилася після скандалу: у соцмережах обурилися сценою поцілунку у мультфільмі “Шахерезада”, а також показом картини Боттічеллі “Народження Венери” у мультфільмі “Арт-Одіссея”. Користувачі скаржилися, що у мультфільмах показали оголених жінок та поцілунки.

Після цього телеканал покарав співробітника за “розміщення ганебних зображень”.  “Радіо Свобода” також зазначила, що раніше цю серію вже транслювали на інших телеканалах та в інших країнах.

Як пише видання, останніми роками в Узбекистані зростає тенденція оцінювати соціально-політичне та культурне життя з точки зору релігії. Хоча релігія в цій країні відділена від держави.

Фотографія обкладинки: “Радіо Свобода”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter