На Софійській площі відкрили вуличну виставку, присвячену загиблим українським героям

Дата: 31 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

На Софійській площі у Києві проходить вулична виставка “Воїни світла”, яка протриває до кінця вересня. Експозиція присвячена загиблим захисникам України. Зокрема полкуАзов”, 3 окремій штурмовій бригаді, батальйонамДонбас” та “Шахтарськ”.

Про це повідомляє кореспондентка видання ZMINA.

Ми вирішили не лише вшанувати пам’ять загиблих бійців, а й розповісти про тих, хто віддав життя, щоб відстояти державність. Це ще одна нагода для нас усіх зосередитися на пам’яті, шані й вдячності. Ще ми хотіли показати, що за звільненими містами стоїть смерть та непоправні людські втрати”, ­– пояснює одна з організаторок виставки, голова ГО “Серце назовні” Віра Литвиненко.

За її словами, на банерах зображені світлини зруйнованих міст Маріуполя, Бахмута, Мар’їнки, Бучі та Ірпеня. Охочі зможуть прочитати на експозиції про Іловайський котел, теракт в Оленівці та ознайомитися з власними історіями полеглих захисників і захисниць. Також кияни та гості міста більше дізнаються про 72 бійців з полку “Азов”, яких доставили на гелікоптерах до заводу “Азовсталь” як підмогу побратимам.

Тут зібрані свідчення родин, які погодилися розповісти про своїх рідних. Не усі погоджуються це робити, оскільки дехто чекає своїх героїв живими, хтось не може змиритися з їхньою загибеллю”, – пояснює очільниця ГО “Серце назовні”.

Організатори, як каже Литвиненко, вирішили згадати Іловайський котел, де загинули декілька бійців з батальйону “Донбас” та один з “Шахтарська”.

На запитання, чому експозицію назвали “Воїни світла”, Литвиненко відповіла: “Усі, хто боровся за незалежність України є воїнами світла”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter