На саміті ЄС Польща та Угорщина заблокували підписання угоди про розселення мігрантів

Дата: 30 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Під час саміту Євросоюзу Чехія ініціювала формулювання фінансової допомоги країнам, які приймають біженців з України, проте Польща та Угорщина заблокували підписання відповідного документа.

Про це заявив прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала, пише Radio Prague International

Джерело: fintechinsider.com.ua

Лідери 27 країн ЄС призупинили дебати з міграційної політики близько першої години ночі 30 червня, так і не ухваливши спільної резолюції, уточнили журналісти. Причиною стало те, що прем’єр-міністри Польщі Матеуш Моравецький та Угорщини Віктор Орбан заблокували переговори, вимагаючи, щоб рішення ухвалювалися одноголосно.

Таким чином вони висловили протест проти нещодавньої угоди більшості держав ЄС, яка мала б розділити тягар прийому мігрантів між усіма членами ЄС. Принцип солідарності, що лежить в її основі, обумовлює країнам, які відмовляються від прийому мігрантів, можливість заплатити 20 тисяч євро за людину.

За повідомленням “Української правди”, країни ЄС кваліфікованою більшістю голосів схвалили принцип розселення мігрантів на початку червня 2023 року попри спротив Польщі та Угорщини. Цю позицію мають обговорити з Європейським парламентом. Мета полягає в тому, щоб міграційний пакет набув чинності на початку наступного року.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 22 червня Верховний Суд Європейського Союзу визнав Угорщину винною в порушенні прав мігрантів через вимогу подавати прохання на притулок лише в угорських посольствах Сербії або України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter