На сайті Кремля перемонтували відео Путіна з Маріуполя, на якому жінка кричала, що це все постановка

Дата: 21 Березня 2023
A+ A- Підписатися

На сайті Кремля з’явилося нове відео поїздки Володимира Путіна до окупованого Маріуполя, бо на старе потрапили крики місцевих про те, що все це обман. 

Увагу на це звернули журналісти проєкту “Можем объяснить” і Його створили журналісти заблокованого в Росії видання “Открытые медиа”.

Офіційно російська влада повідомила, що Путін відвідав Маріуполь увечері 18 березня – вночі 19 березня.

Пресслужба виклала довгий ролик, на якому російський керівник, наприклад, їздить зруйнованим росіянами містом на автівці, оглядає тамтешню філармонію, де збиралися “судити” українських військовополонених, новозбудований житловий комплекс та “спілкується” з місцевими. 

Фільмували приїзд уночі, тож на ролику не видно масштабних руйнувань, утім пильні глядачі одразу побачили декілька цікавих фрагментів, наприклад, як Путін постійно поправляє нібито бронежилет. Також на відео почули крики, ймовірно, жінки, яка вигукнула, поки Путін “спілкувався” з місцевими: “Це все неправда! Це все напоказ!”  

Одразу після цього оточення Путіна почало дивитися навкруги, а жінка, яка в цей момент розмовляла з російським керманичем, невдовзі сказала: “Це маленький шматочок раю в нас тут”. 

Скриншот відео

У перемонтованому ролику фрагмента з криками жінки немає. 

Українські посадовці поки не мають єдиної позиції щодо незаконної поїздки Путіна до Маріуполя. До прикладу, у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України взагалі кажуть, що не мають доказів відвідування російським керманичем окупованого міста. 

“Чоловік, схожий на Володимира Путіна, справді зафіксований на цих кадрах”, – сказав напередодні в ефірі телемарафону представник ГУР Андрій Юсов

Нагадаємо, що в окупованому Маріуполі росіяни зносять багатоповерхівки разом з тілами загиблих. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter