На Рівненщині вихователька, яку звільнили через фото у купальнику, вдруге виграла суд та відсудила 120 тисяч гривень

Дата: 10 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Колишня вихователька дитсадка у селі Бугаївка Рівненської області Віта Черешньовська, яку у 2017 році звільнили після публікації у соцмережах фото в купальнику, вдруге виграла суд. Жінку поновили на посаді та тепер їй мають виплатити понад 100 тисяч гривень за вимушений прогул та моральну шкоду у сумі 20 тисяч гривень.

Про це повідомляє “Суспільне”.

Фото з соцмереж Віти Черешньовської

Так, у 2017 році завідувачка дитячого садочка у селі Бугаївка на Рівненщині Лариса Музика звільнила підлеглу за “аморальні фото” у купальнику на відпочинку з чоловіком.

Вихователька виграла суд за поновлення, проте керівниця звільнила її знову. Крім попередніх претензій, директорка вказала ще один пункт – “прогул”. 

Фото з соцмереж Віти Черешньовської, за яке її звільнили

“Я пішла поновлятися на роботу. Музика прийняла мою заяву про поновлення, взяла трудову, написала там “поновити” і одразу ж віддала мені наказ про звільнення. Що це за прогул – ніхто з нас не знає й досі”, – розповіла Черешньовська у коментарі “Суспільному”.

6 березня 2023 року Радивилівський районний суд визнав звільнення неправильним, а Черешньовську – звільненою під час ліквідації закладу. Також суд прийняв рішення про окрему ухвалу і направив його у прокуратуру за статтею 172 Кримінального кодексу України про наявність ознак складу кримінального правопорушення щодо її звільнення.

Нагадаємо, що це не перший випадок цькування працівниць державних закладів та установ через їхні публікації у соцмережах. Так, одна з менеджерок державного підприємства “Укрпошта” Поліна Левіцька зіткнулася зі цькуванням у мережі після публікації допису про секс у фейсбуку. Жінка поцікавилась у підписників, як непомітно поїсти під час сексу. Після цього жінку почали принижувати користувачі соцмережі, зокрема і колишній міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко.

Крім того, після особистого посту про несправний вібратор з ЦВК звільнилася комунікаційниця Анжела Єременко. До працевлаштування в держустанову вона вела власний блог під назвою “Bad Mama”, який у фейсбуку вподобали майже 30 тисяч осіб та в якому вона розповідала, зокрема про секс.

Читайте також: Право на приватне життя: історія, розвиток, українські реалії

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter