На Рівненщині вчитель фізкультури бив ногами учня – поліція відкрила кримінальне провадження

Дата: 16 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом побиття учня 9-го класу вчителем фізкультури у Прислуцькому ліцеї села Хотин на Рівненщині. 

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції в Рівненській області.

Фото: Скриншот із відео

“За фактом нанесення умисного легкого тілесного ушкодження дізнавачі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 125 КК України“, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається,15 вересня під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці виявили відео, на якому в освітньому закладі села Хотин колишнього Березнівського району вчитель завдає тілесних ушкоджень учневі.

Правоохоронці встановили, що напередодні близько 13 години під час перерви вчитель фізичного виховання, 35-річний березнівчанин, підійшов у класі до 14-річного жителя села Хотин, учня 9 класу, та на очах в однокласників двічі вдарив хлопця ногою в область тулуба.

“Даний педагогічний працівник, який скоїв даний вчинок, відсторонений від роботи. Ми не можемо зараз давати коментарі, поки проводяться слідчі дії”, повідомив “Суспільному” директор Прислуцького ліцею Сергій Манюк.

Батьки хлопця говорять, що про подію теж знали, але до правоохоронців не зверталися.

У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії.

Український омбудсман Дмитро Лубінець відреагував на дану ситуацію. Він вважає за необхідне провести справедливе розслідування щодо вчителя, адже захист прав та інтересів дітей є першочерговим завданням кожного свідомого громадянина.

Раніше ZMINA повідомляла, що влітку поточного року в індійському штаті Уттар-Прадеш закрили приватну школу після того, як учителька попросила учнів дати ляпаса своєму однокласнику-мусульманину. Посадовці заявили, що школа нібито “не відповідала критеріям департаменту освіти”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter