На продовження держдопомоги в Україні подали заяви вже понад 90 тисяч ВПО

Дата: 17 Березня 2024
A+ A- Підписатися

В Україні на продовження державної допомоги подали заяви вже понад 90 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Більш як половину заяв вже опрацювали.

Про це інформує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Джерело: unian.net

Як зазначається, наразі до органів соціального захисту населення надійшло вже понад 90 тисяч заяв ВПО на продовження отримання державної допомоги. На даному етапі близько 66% з них вже опрацьовано, а 34% перебувають у роботі.

“У першому періоді березня на виплати для 671 тисячі ВПО було спрямовано загалом 1,4 мільярда гривень. Таким чином, внутрішньо переміщені особи, яким виплати були продовжені автоматично з першого числа поточного місяця, отримають кошти найближчим часом”, – додали у Мінреінтеграції.

У міністерстві нагадали, що для подачі заяви на продовження отримання державної допомоги слід звертатися до органів соціального захисту населення у громаді або до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) району, де перебувають внутрішньо переміщені особи.

Нагадаємо, з 1 березня поточного року уряд змінив правила виплат для ВПО. Допомогу призначатимуть лише найуразливішим категоріям населення, щоб зробити її  адресною та оптимізувати бюджет. Деякі внутрішньо переміщені особи втратять виплатити. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter