На показі Gucci модель влаштувала протест, щоб поговорити про проблеми людей із психічними захворюваннями

Дата: 24 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

У Мілані під час останнього показу всесвітньо відомого бренду одягу Gucci одна з моделей влаштувала протест, щоб привернути увагу до проблем осіб з порушеннями психічного здоров’я. 

У новій колекції дизайнери бренду створили низку речей, схожих на гамівні сорочки. За задумом креативного директора компанії Алессандро Міккеле, колекція, яка не потрапить у продаж, мала зобразити владу над людським життям і спроби знищити самореалізацію в сучасному світі. 

Під час показу модель Аєши Тан Джонс вийшла на подіум з піднятими долонями, на яких написала “психічне здоров’я – не мода”. У такий спосіб вона висловила свою позицію щодо використання брендом подібних образів, які, за її словами, нагадують про час, коли психічні захворювання не сприймали всерйоз, а права людей з такими захворюваннями обмежувалися.

“Я сама пережила психічні проблеми. Це бездушно – використовувати такі образи як скороминущу фешн-кампанію. Особливо для такого великого бренду, як Gucci”, – написала вона у своєму інстаграмі та закликала всіх небайдужих людей допомагати організаціям із боротьби з проблемами психічного здоров’я.

Після показу пресслужба бренду повідомила, що протест не було погоджено з ними.

Як відомо, за даними ВООЗ, тільки від депресії у світі страждає понад 300 мільйонів людей з усіх вікових груп. Саме це захворювання є основною причиною інвалідності у світі і, як зазначають в організації, робить значний “внесок” у глобальний тягар хвороб. 

Раніше Центр прав людини ZMINA розповідав про те, в яких умовах тримають людей у найбільшому в Україні психоневрологічному інтернаті в Києві, який навіть експерти називали концентраційним табором. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter