На окупованих територіях Херсонщини та Запоріжжя “видали наказ” про створення так званих виборчих комісій

Дата: 24 Липня 2022
A+ A- Підписатися

На окупованих територіях Херсонської та Запорізькій областей колаборанти “видали наказ” про створення так званих виборчих комісій для проведення “референдуму”, запланованого на осінь.

Про це повідомляють мер Мелітополя Іван Федоров та голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Херсон в окупації. Джерело: vgoru.org
Федоров повідомив, що окупанти запрошують мелітопольців, яким “не байдуже майбутнє Запорізької області допомогти в організації голосування“. 
Звертаюсь до всіх мелітопольців, яким не байдуже майбутнє в першу чергу ваше і ваших дітей. Органи окупантів – фейкові. Їхні дії юридично нікчемні. Проте кримінальна відповідальність за “допомогу” окупантам цілком реальна: від 10 до 12 років в’язниці з можливою конфіскацією майна. З переслідуванням вас і ваших близьких. Чи варто продаватись за 30 срібняків окупантам заради такого майбутнього? ” – написав мер Мелітополя.

Голова Запорізької ОВА Олександр Старух розповів, що окупанти заблокували на Запоріжжі доступ до низки сайтів, зокрема сповільнили роботу пошукової системи “Гугл”, а інформаційну кампанію намагаються проводити за участю своїх пропагандистських ЗМІ. Дезінформацію поширюють на тимчасово окупованих територіях.

Ніякого референдуму бути не може з декількох причин. По-перше, референдум – це проведена згідно з нормами Міжнародного права дія, яка виражає волевиявлення громадян цієї країни. Таким чином референдуми на території України можуть провести виключно наші органи влади: органи центральної виборчої комісії та виборчі комісії на місцях. Тому з юридичної точки зору це неможливо“, – сказав очільник Запорізької ОВА 

У Херсонській області окупаційна влада також заявила про створення так званої виборчої комісії для проведення “референдуму щодо входження до складу Росії”.

Про це пише російська пропагандистська інформагенція ТАСС.

Представники окупаційної влади додали, що до складу “такої комісії” увійдуть 7 людей.

За словами першого заступника голови Херсонської обласної ради Юрія Соболевського, вже понад три тижні у Херсоні перебувають російські політтехнологи, при цьому населення області не підтримує процес організації “референдуму”.

“Друзі, орки не відмовилися від планів проведення референдуму на Херсонщині, хоча завдяки тому, що населення нашої області категорично відмовляється брати участь у процесах його організації, мають дуже великі проблеми з формуванням виборчих комісій”, – зазначив посадовець.

Водночас Соболевський наголосив, що окупанти активно працюють у цьому напрямку. Періодично телефонують щодо проведення так званого опитування громадської думки, через голів ОСББ та роздачу “соцдопомоги” збираються списки мешканців з контактами, які після обробки стануть основою виборчих списків.

Нагадаємо, на окупованій частині Запорізької області сповільнили пошукову систему “Гугл”, а також заблокували фейсбук, твіттер і ютуб. 

Крім того, на захоплених росіянами територіях Херсонської області окупаційна влада заявила про блокування доступу до гугла, ютуба та вайбера.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter