На окупованій частині Запоріжжя росіяни почали масово затримувати цивільних

Дата: 22 Травня 2024
A+ A- Підписатися

На окупованій частині Запоріжжя росіяни почали незаконно ув’язнювати представників місцевої спільноти. Подібна ситуація фіксується впродовж останніх тижнів.

Про це розповів очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Фото: Reuters

За його словами, останнім часом на окупованій частині Запорізької області росіяни масово затримують цивільних у власних домівках та незаконно утримують їх у катівнях.  

“Я можу точно сказати наразі, що це проблема найпріоритетніша. Буквально останні два тижні ворог почав масово обходити квартири“, – каже посадовець.

Як стверджує Федоров, гуманітарна ситуація на ТОТ досі залишається складною через фінансову скруту, у якій опинилися місцеві мешканці. У людей не вистачає грошей навіть на їжу.

Нагадаємо, у Вовчанську росіяни можуть незаконно утримувати близько сотні цивільних. Точну кількість людей, які могли потрапити в полон російських військових, назвати неможливо. За словами керівника слідчого відділу поліції Харківщини Сергія Болвінова, свідки розповіли, що росіяни під погрозою розстрілів забороняють людям покидати місто. 

“Росіяни фактично взяли в полон усе цивільне населення, яке залишилося у Вовчанську та не встигло виїхати”, – додає він. 

Нині Вовчанськ постійно перебуває під ударами російських військових, які випускають по місту до трьох десятків керованих авіабомб та безпілотники. 

Нагадаємо, що у Вовчанську росіяни, ймовірно, розстріляли цивільного з інвалідністю, прокуратура почала розслідування цього випадку за статтею про порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 ККУ). 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter