На Одещині затримали бойовика “ЛНР”, причетного до введення російської техніки на Донбас

Дата: 21 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Контррозвідники СБУ затримали на Одещині чоловіка, який проходив службу у створеному і контрольованому російськими спецслужбами так званому “МДБ ЛНР”, а також був причетний до ввезення російської військової техніки на Донбас. 

Про це повідомили в СБУ.

Луганчанин, як розповіли у відомстві, добровільно вступив до лав бойовиків та працював на штатній посаді в так званій “Службі прикордонної охорони МДБ ЛНР”. За даними СБУ, затриманий зі зброєю в руках “виконував завдання із забезпечення пропускного режиму на КПП “Дякове”, що поблизу кордону з РФ, через яке бойовикам постачали військову техніку і озброєння.

Наразі затриманий надає слідчим інформацію про переміщення військової техніки та озброєння з території Росії, персональні дані кадрових російських військовослужбовців і співробітників спецслужб, які контролювали діяльність бойовиків, а також іншу важливу інформацію щодо збройної агресії РФ проти України.

Спецслужбовці також перевіряють чоловіка на причетність до вбивств і катувань українських військових та цивільних. Його підозрюють за статтею “Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній”. 

Нагадаємо, що наприкінці минулого року СБУ спіймала бойовика, який шість років ховався в Росії.

Фотографія обкладинки: СБУ

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter