На Одещині, Львівщині та Івано-Франківщині відновлюють навчання

Дата: 10 Березня 2022
A+ A- Підписатися

В Івано-Франківській, Львівській та Одеській областях прийняли рішення про відновлення освітнього процесу. 

Про це повідомили у МОН.

10-річна Лера сидить у класі школи в Мар’їнці Донецької області у 2017 році. Фото: UNICEF

Навчання здебільшого відбуватиметься дистанційно. 

Посадовці зазначили, що заклади освіти мають надати можливість дітям, які тимчасово переїхали до їхніх регіонів через війну, долучитись до освітнього процесу. Для них, а також для тих, хто нині перебуває не в Україні, створили Дистанційну школу “Вчитись просто”. Зареєструватись для навчання у ній можна за покликанням. Для учнів 7–11 класів навчальний процес у дистанційній школі мають відновити 14 березня, а для учнів 5–6 класів – 21 березня.

На Одещині переміщеним дітям пропонують користуватись каналом Дистанційної освіти Рішельєвського ліцею. Платформа забезпечена навчальним контентом у повному обсязі та доступна за покликанням. Також в таких дітей є можливість долучитись до навчання на сайті Одеської академії неперервної освіти

На Івано-Франківщині дітям, які приїхали з інших регіонів, пропонують заповнити спеціальні форми:

На Львівщині навчання планують відновити не тільки у дистанційному, але й в очному та змішаному форматі. Залежатиме це від безпекової ситуації.

Після початку війни МОН рекомендувало закладам освіти відправити дітей на двотижневі канікули. Від початку російського вторгнення в Україні внаслідок дій окупантів знищенними або пошкодженими залишилось 211 шкіл. Станом на 2021 рік в країні загалом працювали 13 тисяч 991 школа.

Нагадаємо, що освіта є одним з основних прав людини, що закріплено в статті 26 Загальної декларації.  

Фотографія обкладинки: AFP Photo/Aleksey Filippov

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter