На Одещині чоловік підпалив себе під відділком поліції: каже про фабрикацію справи щодо нього

Дата: 17 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці в місті Подільську на Одещині встановлюють причини самопідпалу місцевого мешканця біля районного відділку поліції. Потерпілий стверджує, що став жертвою свавілля силовиків, які нібито сфальшували щодо нього провадження. 

Про це повідомили в Нацполіції. 

Фото: скріншот відео з ютуб-каналу Юрія Майтали

37-річний мешканець Куяльницької ОТГ вчинив самопідпал 14 січня. На відео з місця пригоди видно, як він облив себе невідомою речовиною з великої пляшки та підніс запальничку. Деякий час потерпілий стояв на вулиці, охоплений полум’ям, загасити яке допомогли працівники охоронної фірми, що проїжджали поряд. Вони ж викликали швидку, яка шпиталізувала чоловіка.

Потерпілий на ім’я Микола розповів, що мешкає в селі Борщі. Причиною самопідпалу він назвав свавілля правоохоронців, які звинуватили його в незаконному обігу зброї та зберіганні наркотичних речовин. Відео з розповіддю та кадрами підпалу Миколи опублікував у ютубі Юрій Майтала, який називає себе громадським активістом. 

Так, минулого року, за словами Миколи, у нього виник конфлікт з іншим мешканцем села, який привселюдно обіцяв відправити його до в’язниці, використовуючи зв’язки в поліції. За словами потерпілого, його опонент разом з іншим громадянином написав заяву, в якій стверджував, що Микола напідпитку хизувався перед ними гранатою та скаржився на проблеми із сусідами. Микола відкидає це.

Через два тижні після конфлікту із сусідом, як переконує Микола, до нього додому прийшли з обшуком, під час якого знайшли сувенірну гранату та 1,75 грама конопель. Щодо останньої знахідки, то чоловік стверджує, що наркотики йому підкинули правоохоронці.

ВІДЕО МІСТИТЬ КАДРИ, ЩО МОЖУТЬ ШОКУВАТИ

Провадження за статтею 263 ККУ (“Незаконне поводження зі зброєю”) слідчі закрили, оскільки експертиза підтвердила, що знайдена в помешканні граната не є бойовою. Водночас провадження щодо зберігання наркотиків залишилося відкритим. 

“Я кожен день сюди (до райвідділку. – Ред.) бігав. Навіть слідча, яка була на обшуку, відмовилася від цієї справи. Чув, що вона збирається звільнятися, бо це беззаконня, і вона не зможе зруйнувати цю систему. У мене три слідчих змінилось. Мене (відправляють. – Ред.) від дверей до дверей: і до в’язниці не посадять, і не хочуть визнати свою провину… Через це я готовий вдатися до радикальних дій”, – говорить чоловік напередодні самопідпалу. 

Нині, за даними правоохоронців, потерпілий перебуває в лікарні.

Поліцейські обіцяють надати правову кваліфікацію випадку після проведення перевірки та вивчення всіх обставин. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter