На незаконному мості через Керченську протоку стався вибух: автівки не пускають

Дата: 17 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У ніч на 17 липня на незаконно збудованому росіянами мості через Керченську протоку стався вибух, внаслідок чого ним зупинили рух автомобілів. 

ZMINA розповідає, що відомо. 

Так званий “Кримський міст” – найдовший у Європі, що має довжину 19 кілометрів і проходить через Керченську протоку між Росією та Кримом. Міст є єдиним прямим автомобільним і залізничним сполученням між ними, тож став основною артерією для постачання російській армії. 

Причетність до нової атаки Україна офіційно не визнає, втім такі дані вже з’являються у медіа, що посилаються на джерела в спецслужбах. Вибухи нібито пролунали о 3-й годині ночі. 

Також радник голови Офісу президента Михайло Подоляк на своїй сторінці у фейсбуку виклав завуальоване посилання на міст, написавши, що “будь-які незаконні конструкції, що використовуються для доставки російських інструментів масових убивств, недовговічні”.

 

Нині складно казати щось щодо наслідків нової атаки, але відомо, що мостом не пускають авто. Водночас через протоку можуть їздити потяги, адже в мережі публікують ролики, зняті з них. Російські пропагандисти кажуть, що 145-та опора мосту впала, а два прольоти завалились.

У російських телеграм-каналах також поширюють дані щодо ймовірних загиблих. Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков заявив, що під час вибуху загинула подружжя з Бєлгородської області, які незаконно їхали на півострів. За його словами, їхня донька отримала поранення середньої тяжкості.

Під час повномасштабного вторгнення це вже вдруге міст перебуває під атакою. Торік 8 жовтня на дорозі там вибухнув вантажний автомобіль, внаслідок частково обвалилося дорожнє полотно і спалахнув потяг, який перевозив пальні матеріали. Україна своєї причетності до атаки не визнавала, але на 500-й день війни заступниця міністра оборони України Ганна Маляр серед успіхів ЗСУ назвала й атаку на міст. 

Нагадаємо, що напередодні партизани з Криму розповідали, як росіяни возять боєприпаси цивільними вантажівками мостом через Керченську протоку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter