На Миколаївщині збільшилася кількість підтоплених населених пунктів

Дата: 09 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На Миколаївщині, у Снігурівській громаді, збільшилася кількість підтоплених населених пунктів – зараз їх 13, включно з містом Снігурівка, в порівнянні з минулою добою вода підійшла до селищ Новопавлівське та Новокондакове. 

Такі дані станом на 7-му годину ранку 9 червня повідомив очільник Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта.

Підтоплений Миколаїв. Фото: Валентин Гуров / Суспільне

Загалом рівень води в річці піднявся на 5,99 метра, в середньому вода за ніч щогодини підіймалася на 2 сантиметри, уточнив він.

Станом на ранок вода дісталася вже 301 будинку, вчора на ранок їхня кількість сягала 148. Зі своїх помешкань уже виїхали або були евакуйовані 593 людини, з них 132 дитини.

Повністю знеструмлені 11 сіл громади, частково немає світла у Василівці та Снігурівці. Така сама ситуація і з водопостачанням: через відсутність електроенергії подавати воду в цих населених пунктах неможливо, повідомив Кухта.

У громаді відкрили ще один маршрут евакуації. 9 червня в районі колишнього Павлівського пішохідного мосту курсуватиме моторний човен, розповів очільник громади.

“Тепер шляхів евакуації буде чотири – це Афанасіївка, Павлівка, Нововасилівка та Василівка. Вчора провели евакуацію мешканців Афанасіївського, Василівського та Нововасилівського старостинських округів”, – повідомив він.

Він подякував усім, хто допомагає здійснювати евакуацію, а також звернувся до місцевих жителів із проханням виконувати рекомендації влади та екстрених служб. 

Нагадаємо, що внаслідок підриву окупантами дамби Каховської ГЕС 6 червня сталося підтоплення території Снігурівської, Широківської та Горохівської громад Миколаївської області. Відомо про одного загиблого місцевого жителя. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter