На Миколаївщині невідомі осквернили пам’ятник жертвам Голокосту

Дата: 16 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

У Миколаївській області невідомі розмалювали свастиками пам’ятник жертвам Голокосту і залишили записку з погрозами.

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуку директор Українського єврейського комітету Едуард Долинський.

Інцидент стався в селі Богданівка і В жовтні 1941 року на території села Богданівка створили табір смерті. Всього за три роки війни в ньому вбили понад 100 тисяч осіб, серед яких 55 тисяч – євреї.. Окрім розмальованих свастикою плит зловмисники залишили на місці записку з погрозами на адресу президента Володимира Зеленського, колишнього міністра транспорту і зв’язку Євгена Червоненка та самого Долинського. 

“Продаж української землі призведе вас до голокосту”, – погрожують невідомі. 

Вочевидь, у записці вандали згадують про план скасувати мораторій на продаж сільськогосподарських земель, який порушує право власності мільйонів українців і Минулого року Європейський суд з прав людини у справі “Зеленчук і Цицюра проти України” зобов’язав державу лібералізувати законодавство та скасувати мораторій на продаж сільськогосподарських земель. Згідно з останніми дослідженнями, половина населення України вважає, що людина, яка має у власності землю, повинна мати право її продати.

Як повідомили на сторінці Групи моніторингу прав національних меншин у фейсбуку, акт вандалізму став другим за останні три тижні на території області. 

В Богдановке (Николаевская область) осквернили памятник жертвам Холокоста. Это уже второй однотипный инцидент в области…

Gepostet von Група моніторингу прав національних меншин am Sonntag, 15. September 2019

Наприкінці серпня невідомі неподалік Врадіївки обмалювали свастиками меморіал жертвам Голокосту. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter