На марші за Трампа у Вашингтоні праворадикали побили журналіста 

Дата: 16 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Під час ходи на підтримку президента США Дональда Трампа у Вашингтоні праворадикали з Proud Вoys побили журналіста. 

Про це у своєму матеріалі повідомив журналіст “Голосу Америки” Остап Яриш, який став свідком нападу. 

У суботу, 14 листопада, на вулиці Вашингтона вийшли десятки тисяч прихильників Трампа з різних штатів Америки. Серед учасників маршу були також представники праворадикального руху “Proud Boys” (“Горді хлопці”). Зокрема, вони скандували “Медіа – відстій”, а один із членів руху в певний момент накинувся з кулаками на журналіста, який знімав їхню ходу. Його соратник водночас волав на потерпілого: “Забирайся звідси на х**”.  

Як написав Яриш у фейсбуку, він зафільмував момент нападу, а потерпілий журналіст з цим відео звернувся із заявою до поліції. 

Увечері після маршу на вулиці міста вийшли контрдемонстранти та учасники лівих радикальних рухів, пише журналіст “Голосу Америки”. Вони також вдавалися до фізичного насильства щодо прихильників Трампа. 
 
Ще пізніше представники Proud Boys почали атакувати контрдемонстрантів, між ними відбулися сутички. У результаті щонайменше одна людина отримала ножові поранення:
 
“На відео та фотографіях у соцмережах також видно людей, які отримали інші поранення. За повідомленнями поліції, правоохоронці заарештували 21 людину”, – йдеться в матеріалі “Голосу Америки”.  
 
Нагадаємо, що на початку жовтня ЛГБТ-користувачі твіттера почали публікувати світлини з коханими під хештегом #ProudBoys (#Горді хлопці), щоб витіснити дописи ультраправих з однойменної організації. Флешмобу, вочевидь, сприяла відмова президента США Дональда Трампа засудити праворадикальні організації.  
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter