На Львівщині українського військового, який намагався зґвалтувати жінку, суд покарав умовним терміном

Дата: 28 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Львівський суд звільнив від відбування покарання українського військовослужбовця, який намагався зґвалтувати жінку у лісі поблизу Яворова. Чоловікові призначили три роки та чотири місяці тюрми, але звільнили від відбування покарання, встановивши трирічний іспитовий термін.

Про це повідомляє онлайн-видання Zaxid.net.

Фото з відкритих джерел

За даними слідства, 26 липня 2022 року обвинувачений перебував у стані алкогольного сп‘яніння і знаходився у лісовому масиві на трасі Судова Вишня – Рава-Руська неподалік автобусної зупинки “Черчик”, що біля Яворова. Побачив жінку, яка йшла трасою до села Черчик, він затягнув її в ліс та намагався зґвалтувати, Зловмисникові перешкодив перехожий, який почув крики про допомогу. На тілі жінки після інциденту залишилися численні синці, зокрема на шиї, плечах, стегнах.

Відомо, що зловмисник є уродженцем Самбора, військовослужбовцем та учасником бойових дій. У матеріалах справи вказано, що при спробі зґвалтування чоловік був одягнений у формений військовий одяг.

Нападник визнав у суді свою вину у вчиненні спроби зґвалтування. При призначенні покарання просив врахувати думку потерпілої, яка не має до нього претензій.

Суддя Наталія Швед визнала чоловіка винним у спробі зґвалтування та призначила покарання – три роки і чотири місяці тюрми. Однак суддя звільнила його від відбування покарання, встановивши три роки іспитового терміну.

Впродовж цього часу він має періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter