На Львівщині слідча на замовлення прослуховувала телефони громадян

Дата: 04 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

ДБР передало до суду обвинувальний акт щодо старшої інспекторки сектору дізнання одного з відділів поліції у Львівській області, яка організувала незаконне прослуховування телефонних дзвінків громадян на замовлення.

Про це повідомили у відомстві. 

За даними слідчих, правоохоронниця незаконно збирала та передавала третім особам на їхнє замовлення інформацію щодо телефонних дзвінків громадян. Задля цього вона підробляла протоколи допиту осіб, куди вносила номери телефонів, які її цікавили, і надалі подавала їх до суду, щоб отримати дозвіл на доступ до конфіденційної інформації мобільних операторів. 

Інспекторку звинувачують у складанні, видаванні службовою особою свідомо неправдивих офіційних документів, внесенні до офіційних документів свідомо неправдивих відомостей та порушенні недоторканності приватного життя. У разі доведення провини обвинуваченій загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести місяців, або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року слідчі ДБР повідомили про співробітників СБУ, які незаконно стежили за родиною українця та вимагали хабар, щоб не позбавляти його громадянства. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter