На Львівщині незряча співачка зібрала понад пів мільйона гривень для ЗСУ

Дата: 29 Березня 2023
A+ A- Підписатися

На Львівщині школярка Анна-Марія Герман зібрала співами 650 тисяч гривень для потреб українських військових. 

Про це розповіли у Львівській РДА. 

Фото: Львівська РДА

Історія Анни-Марії стала відома ще торік. 

Мати незрячої співачки Наталія розповідала, що її старший син Богдан воює з 2014-го, тож коли торік він з побратимами приїхав до Бахмута, Анна-Марія вирішила підтримувати ЗСУ за допомогою співів. Нині брат дівчинки на лікуванні на Львівщині після поранення. 

Рідні кажуть, що школярка сама створила свій образ. Вона виступає як на відкритих майданчиках, так і в церквах чи концертних залах інколи у вишиванці, а часом у військовій формі. 

“Це форма мого старшого сина Богдана ще з 2014 року. Вона йому вже замала. Ми перешили Анні-Марії, з великої форми маленьку. Влітку виступає у вишиванці, а коли холодно – у формі”, розповідає пані Наталя. 

Фото: Львівська РДА

Анна-Марія грає на бандурі. Нещодавно родині “добра людина” подарувала інструмент, тож дівчинка може далі розвивати свій талант. 

“Вона все сприймає на слух… Я їй читаю текст три-чотири, іноді п’ять разів, і вона запам’ятовує всі куплети”, – розповідає мати школярки про творчий процес. 

Нагадаємо, що окупація і війна завдали незліченної шкоди українським культурним голосам, але, як кажуть експерти, вони виявляють неабияку стійкість. 

ZMINA вже розповідала, як мистецтво під час війни відтворює реальність та допомагає виживати

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter