На Львівщині чоловік залякував колишню дружину та тещу: його засудили до двох років позбавлення волі

Дата: 15 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Суд на Львівщині засудив до двох років увʼязнення 40-річного жителя Стрийського району, якого визнали винним у домашньому насильстві над колишньою дружиною та її матірʼю. Чоловік продовжував залякувати їх, навіть коли суд заборонив наближатися до потерпілих.

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура.

Фото: Настя Шумілова, The Village Україна

Слідчі встановили, що обвинувачений проживав разом зі своєю колишньою дружиною та її матір’ю в одному із сіл Сколівської громади на Львівщині. Протягом тривалого часу він не працював, часто зловживав алкоголем та систематично вчиняв домашнє насильство над жінками. Він безпричинно вчиняв конфлікти, ображав та принижував колишню дружину й тещу, а також залякував та погрожував фізичною розправою.

Раніше районний суд видав обмежувальний припис терміном на шість місяців, яким заборонив чоловіку спілкуватися з потерпілими, наближатися до них та перебувати за місцем проживання колишньої тещі. Попри це обвинувачений продовжував приїжджати до будинку жінки, словесно ображав, принижував та погрожував. Згодом він знову почав мешкати в будинку потерпілої.

Зрештою суд визнав чоловіка винним у домашньому насильстві та умисному невиконанні обмежувального припису суду і призначив йому два роки позбавлення волі. Фігурант ще може подати апеляцію.

Примітно, що чоловік раніше вже був судимий за домашнє насильство.

Нагадаємо, що за минулий рік, у порівнянні з 2021-м та 2022-м, побільшало кримінальних справ за статтею про домашнє насильство – їхня кількість становила 3622. Тоді як 2022 року правоохоронці зареєстрували 2080 проваджень через домашнє насильство, а у 2021 році – 3334.

У разі домашнього насильства слід звертатися за телефонами: 102 – Національна поліція України, 15 47 – урядова гаряча лінія для постраждалих від домашнього насильства, 116 123 або 0 800 500 335 – “Ла Страда”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter