На Луганщині внаслідок обстрілів російських військових горіли три багатоповерхівки та чотири приватних будинки

Дата: 25 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Внаслідок обстрілів російських військових 24 квітня на Луганщині горіли три багатоповерхівки та чотири приватних будинки.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая

Минулої доби вся область була під щільним вогнем російських військових, однак найбільше постраждали Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне та Гірське. Так, у Лисичанську пошкоджено дві багатоповерхівки й щонайменше два приватних будинки, в Сєвєродонецьку – багатоповерхівка і господарчі споруди поруч, а в Рубіжному та Гірському – будинки.

“У православне свято у квартиру прилітає снаряд – від православного. Це ознака “руського миру” – вбивати та руйнувати, не думаючи, тільки виконуючи накази”, – прокоментував обстріли Гайдай. 

Також у Лисичанську вже втретє влучили в нафтопереробний завод. Інформацію щодо можливих наслідків нині перевіряють.

Окрім цього, російські снаряди влучали в автівки: декілька автомобілів, зокрема вантажних, загорілися та потрапили в ДТП внаслідок атак. 

Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая

Попри важку ситуацію на Луганщині проводять евакуацію жителів. З Покровська о 16:30 25 квітня має вирушити евакуаційний потяг, що прямуватиме до Чопа. Також проводять вивіз жителів Лисичанська, Сєвєродонецька, Гірського, Попасної та Рубіжного автівками, а місця зборів залишаються незмінними: 

  •  Сєвєродонецьк: проспект Хіміків, 28;
  • Лисичанськ: ГТВ (РТІ), 40 років Перемоги; вулиця Сосюри, 324, ДСНС;

  • Попасна: вулиця Щербакова, 1-А;

  • Гірське: вулиця Гагаріна, 13-А;

  • Рубіжне: вулиця Чехова, 11.

Гайдай учергове закликав мешканців регіону евакуюватись:

“Безпека – це особистий вибір людини. Ми можемо місяцями вмовляти та ніколи не примушуватимемо. Насильницьким вивезенням у нікуди, без документів та будь-яких людських прав, займаються росіяни. Не допустіть цього. В безпечних регіонах України вам нададуть житло та допоможуть з усім. Там багато земляків… Виїжджайте. На вас чекають!” 

Нагадаємо, що 23 квітня російські військові вбили на Луганщині шістьох людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter