На Луганщині слідчі за вказівкою прокурора безпідставно тримали в ізоляторі вісьмох людей

Дата: 30 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт щодо п’яти слідчих одного з відділень поліції в Луганській області та прокурора однієї з місцевих прокуратур, які незаконно затримали вісьмох осіб.  

Про це повідомили у відомстві. 

Увечері 6 травня минулого року група слідчих у межах розслідування діяльності на території Сєвєродонецька грального бізнесу проводила обшуки, участь у яких брали вісім цивільних осіб, зокрема вагітна жінка. Після слідчих дій усі вони на запрошення слідчого прибули до відділку, де в цей час перебував прокурор. Згодом він заради поліпшення показників роботи дав усну вказівку правоохоронцям затримати всіх. 

Попри відсутність правових підстав, не маючи ухвали слідчого судді на затримання підозрюваних, правоохоронці виконали наказ та до вечора наступного дня помістили людей до ізолятора тимчасового тримання.

Наразі п’ятьох слідчих обвинувачують у свідомо незаконному затриманні, що спричинило тяжкі наслідки, а прокурора – в його організації. У разі доведення провини  обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років.

Нагадаємо, що в червні на Дніпропетровщині викрили групу поліцейських, які змушували людей продавати наркотики та зброю для підвищення показників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter