На Луганщині під обстріл потрапила журналістка телеканалу “Дом”

Дата: 29 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У частково окупованому Рубіжному Луганської області під обстріл російських військових потрапила кореспондентка телеканалу “Дом” Анастасія Волкова.

Про це пише IMI.

Анастасія Волкова. Джерело: скриншот з відео Freedom

Кореспондентка приїхала до міста 28 квітня, щоб зняти матеріал про евакуацію людей. У цей час росіяни відкрили вогонь по місцю, звідки вона мала розпочатися.

За словами дівчини, обстріл розпочався за п’ять хвилин після того, як вони заїхали на цю територію, тобто росіяни “гепали принципово по тому квадрату”, де знаходилися медійники.

Їй з іншими людьми довелося сховатися у палаці, щоб перебути небезпеку.

“Ми чули, як зліва, справа, спереду, позаду цієї будівлі, по будівлі прилітало. Ми чули, як працював важкий міномет”, — розповіла Волкова.

Вона уточнила, що на той момент була в бронежилеті та шоломі, з наліпками “PRESS”.

Виїхала журналістка, коли зрозуміла, що в окупантів закінчилися боєприпаси, і є шанс скористатися цим затишшям. Після того як дівчина дісталася Сєвєродонецька, то зазначила, що було чутно, як в Рубіжному поновилися обстріли.

Нагадаємо, що станом на 24 квітня з початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 243 злочини проти журналістів та медіа в Україні.

Семеро журналістів були вбиті під час виконання ними професійних обов’язків, дев’ятьох поранили, щонайменше 15 журналістів зникли безвісти.

Невідомою на той час залишалася доля щонайменше 14 журналістів з Маріуполя. Оскільки зараз немає можливості перевірити, що з цими медійниками, їх вважають зниклими безвісти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter