На Луганщині лікар прикрив собою породіллю, у якої приймав пологи

Дата: 29 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На Луганщині лікар-акушер отримав поранення під час приймання пологів.

Про це повідомив голова Луганської ВДА Сергій Гайдай.

Ілюстративне зображення. Фото: АР

Нині на Луганщині працюють фактично всього два пологових стаціонари – у Сєвєродонецьку та Лисичанську. Ще один тимчасовий розгорнули в Кремінній, адже через постійні обстріли росіян транспортувати жінок до вищезгаданих пологових не вдається. 

Гайдай не уточнив, де саме трапився випадок, але повідомив, що відбулося це минулого тижня. Осколками скла лікарю-гінекологу посікло спину, однак він залишився живий. 

“На війні особливо вражає мужність людей мирних професій… Людина виконувала свій професійний обов’язок під ворожим обстрілом і, не вагаючись, собою закрила майбутню маму та її малюка”, – розповів голова Луганської ВДА. 

Минулого тижня на Луганщині, як уточнив Гайдай, народилося дев’ять дітей: шість хлопчиків та три дівчинки. У трьох випадках лікарям довелося робити кесарів розтин.

“Немає слів, якими можна описати професіоналізм та героїзм наших лікарів. Особливо тих, хто під артобстрілами допомагає з’явитися новим життям”,говорить Гайдай. 

Загалом від початку повномасштабного російського вторгнення в Україні народилося вже понад 15 тисяч малюків. У цих даних не враховують кількості новонароджених з тимчасово окупованих територій та територій, де ведуть активні бойові дії.

Нині, щоб зареєструвати новонароджену дитину, треба звернутися до будь-якого ДРАЦС у регіоні або до окремих органів місцевого самоврядування та надати:

  • паперове медичне свідоцтво про народження за формою №103/о, що видають лікарі після пологів, або власноруч написану лікарем довідку;
  • надати паспорт одного з батьків.

Раніше ZMINA публікувала інструкцію, як та які основні адмінпослуги можна отримати під час війни.

Фотографія обкладинки: pinkvilla.com

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter