У Берліні відбувся 150-тисячний ЛГБТ-прайд Christopher Street Day

Дата: 24 Липня 2022
A+ A- Підписатися

23 липня у Берліні відбувся ЛГБТ-прайд Christopher Street Day, за оцінками поліції, до заходу долучилися 150 тисяч учасників. Цього року райдужну символіку вперше вивісили  на адміністративних будівлях міста.

Про це повідомляє DW.

Прайд організували вперше після двох років коронавірусних обмежень. Хода пройшла маршрутом завдовжки 7,4 кілометра та закінчилась біля Бранденбурзьких воріт. 

За словами організаторів, у прайді мали взяти участь 96 автомобілів та 80 піших груп – це найбільша кількість учасників за всю історію Christopher Street Day у Берліні.

На заході також були присутні біженці з України, серед тем плакатів учасників – заклики проти війни в Україні, яку веде Росія.

Цього року бундестаг вперше підняв райдужний прапор, який є символом ЛГБТ-руху. Також прапор майорів над будівлею Відомства федерального канцлера Німеччини та МВС. Останнє лише у травні цього року дозволило підіймати райдужний прапор над офіційними будівлями.

Назву ЛГБТ-захід бере від Крістофер-стріт у Нью-Йорку. Вранці 28 червня 1969 року місцеві поліцейські влаштували облаву на гей-бар “Стоунволл-інн”. Цей заклад на Крістофер-стріт слугував місцем зустрічі геїв і лесбійок. Сутички переросли в багатоденні масові заворушення. В результаті поранення отримали четверо поліцейських і невстановлене число ЛГБТ-активістів. 

Протести в барі “Стоунволл-інн” стали відправною точкою становлення сучасного руху на підтримку прав ЛГБТ.

Нагадаємо, на початку липня, в Анкарі турецька поліція розігнала близько п’ятдесяти учасників гей-прайду, які зібралися попри заборону місцевої влади.

Влада Туреччини заборонила всі заходи, пов’язані з ЛГБТ, але близько пів сотні людей з веселковими прапорами все ж вирушили до центрального парку Анкари.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter