У Києві викрали і вбили громадського активіста, трьох підозрюваних узяли під варту – прокуратура

Дата: 29 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Київська міська прокуратура повідомила 29 березня про взяття під арешт трьох підозрюваних у викраденні та вбивстві громадського активіста і добровольця, тіло якого виявили днем раніше в лісосмузі за містом.

За цими даними, рішення ухвалив Печерський районний суд.

Як зазначається на сайті столичної поліції, до правоохоронців звернулася цивільна дружина потерпілого, виявивши вдома безлад і сліди крові. За оприлюдненими даними слідства, пізно ввечері 24 березня до чоловіка додому ввірвалася група осіб, катувала, а тоді напівпритомного силоміць посадила в автомобіль і вивезла в невідомому напрямку.

За словами начальника поліції Києва Андрія Крищенка, встановлено, що напередодні в загиблого був конфлікт, а свідки запам’ятали авто, на якому приїхали зловмисники, тому особи підозрюваних встановили ще 28 березня, того ж дня знайшли тіло зі слідами побоїв і ножовими пораненнями.

Як повідомляється, досудове розслідування триває, слідство встановлює ймовірних співучасників та мотиви злочину.

Як повідомили в соцмережах друзі загиблого, йдеться про Олександра Мандича, активіста Майдану і добровольця (позивний Ташкент). Його знайомий Ігор Криворучко опублікував на своїй сторінці у фейсбуці 26 березня фото з розгромленої квартири, звідки викрали потерпілого, а пізніше заявив, що викрадення і вбивство могли бути пов’язані з діяльністю Мандича з протидії незаконному заволодінню нерухомістю киян. 

Фотографія обкладинки: сайт Національної поліції

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter