На Київщині відкрили два містечка, де люди, які втратили житло через війну з РФ, житимуть безоплатно

Дата: 23 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися
На Київщині відкрили два містечка для людей, які втратили житло через російську військову агресію. В одному з містечок мешкатимуть літні люди, в другому – родини, які постраждали через війну.
 
Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація.
 
Містечко для літніх людей, які втратили житло через російське вторгнення. Джерело: Київська ОВА

Містечко для літніх людей розташоване в селі Колонщина Макарівської громади. Зараз тут можуть одночасно проживати близько 130 людей у 100 квартирах.

Перші 67 людей старшого віку, які потребують житла, вже отримала ключі від своїх помешкань. Вони оселяться в 48 квартирах. Решта будуть заселені до кінця 2023 року.

“Чудо Містечко – це яскравий приклад одного з реалізованих проєктів комфортабельного, сучасного та європейського житла. Адже ми щодня працюємо для того, аби якнайшвидше повернути людей до своїх осель. Щиро вдячний нашим іноземним друзям та партнерам за допомогу у відновленні Київщини та реалізації проєктів з відбудови”, – зазначив заступник голови Київської обласної державної адміністрації Микола Бойко.

Містечко для літніх людей, які втратили житло через російське вторгнення. Джерело: Київська ОВА

Квартири вже вмебльовано та обладнано всім необхідним для проживання: сантехнікою, побутовою технікою, кондиціонерами, посудом, текстилем тощо. Також кожне помешкання має вихід на власну терасу.

Крім того, на території містечка планують відкрити медпункт та клуб для дозвілля, а також кабінети перукаря й стоматолога. Додатково для мешканців працюватиме їдальня з безоплатним триразовим харчуванням.

У Київській ОВА зазначили, що проживання у квартирах безоплатне та не обмежене часом.

Містечко для літніх людей, які втратили житло через російське вторгнення. Джерело: Київська ОВА

Містечко збудували за сприяння благодійної організації To Ukraine With Love, яку заснував американський бізнесмен Делл Лой Хансен.

Напередодні в Тарасівці, що на Київщині, відкрили інше містечко, збудоване також коштом Хансена, – для родин, які втратили житло внаслідок війни.

Будинки для родин, які втратили житло через російське вторгнення. Джерело: Київська ОВА

Там загалом планується збудувати 432 квартири в зблокованих будинках. Ключі від осель першої черги отримають 80 родин. Це понад 300 переселенців, з яких 104 – діти, додали в Київській ОВА.

Будинки надаватимуться на безоплатній основі на п’ять років. Згодом на території містечка планують побудувати школу на 600 учнів, дитячий садочок на 70 дітей, бібліотеку та інші публічні простори.

Нагадаємо, цього літа на Кіровоградщині побудували модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб. Воно розраховане на проживання 70 осіб. Фінансування на будівництво надав чеський уряд.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter