Під час окупації Київщини росіяни розстріляли авто з дитиною, коли люди намагалися евакуюватися

Дата: 10 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У середу, 13 квітня, в Броварах на Київщині поховають 13-річного Єлисея Рябоконя. Його тіло привезуть із села Перемога Баришівської громади, де тимчасово захоронили дитину. Машину в якій їхав Єлисей, розстріляли російські військові під час спроби евакуюватися з окупованого села.

Про це повідомляє місцеве видання “Трибуна Бровари”.

Фото: “Трибуна Бровари”

13-річний хлопець навчався в Броварській школі №9 у 8-Г класі.

Як розповіла класна керівниця 8-Г класу Анна Небожук, Єлисей із мамою і молодшим братиком у перший день війни – 24 лютого – поїхали в село Перемога Баришівської громади.

А вже 28 лютого Перемогу ворог окупував. 11 березня колона з 5 машин намагалася з окупованого села евакуюватися. Із Перемоги  виїхати люди змогли, а на полі ворог почав їх обстрілювати. У першій машині, яку окупанти підірвали, їхав Єлисей. Разом із ним загинув 18-річний водій, розповідає Небожук.

Мама хлопчика з молодшим сином їхали в іншій машині.

Після розстрілу окупанти змусили залишки колони повернутися до Перемоги і не випускали їх із населеного пункту.

12 березня на своїй сторінці у фейсбуку пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомила, що 11 березня під час спроби евакуації з села Перемога в бік села Гостролуччя окупанти розстріляли колону мирних жителів, яка складалась виключно з жінок та дітей.

Результат обстрілу – сім загиблих. Із них – одна дитина. Це – Єлисей. Про кількість поранених не повідомлялося.

Згодом у ГУ розвідки уточнили, що люди намагалися врятуватись від загарбників самостійно, тому почали евакуацію без погодженого сторонами “зеленого коридору”.  А це – дуже небезпечно, адже окупаційні підрозділи без жалю знищують мирне населення.

За словами Анни Небожук, відразу забрати тіло дитини та інших загиблих ворог не дозволив. Згодом їх усе ж удалося забрати. Єлисея поховали в Перемозі біля хати під деревом. 

13 квітня Єлисея перепоховають на новому броварському кладовищі. Хлопчику в травні мало б виповнитися 14 років.

Класна керівниця згадує Єлисея як виховану, врівноважену і толерантну дитину. Хлопчик був дружній із усіма однокласниками.

Нагадаємо, станом на 9 квітня в Україні через повномасштабну збройну агресію Росії загинуло 176 дітей та більш як 324 отримали поранення.

Цифри загиблих і постраждалих дітей не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter