На КПВВ з’являться сервіси з інформацією для мешканців окупованих територій – заступник міністра

Дата: 30 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

На контрольних пунктах в’їзду / виїзду (КПВВ) на лінії розмежування з окупованим Донбасом з’являться сервіси з інформацією для мешканців тимчасово окупованих територій. 

Про це під час Форуму єдності в Маріуполі розповів перший заступник міністра культури, молоді та спорту України Анатолій Максимчук, повідомляє “Детектор медіа”.

За його словами, деякі КПВВ будуть перебудовані й у них з’являться сервіси з інформацією для людей, які перетинають межу окупованих територій.

“На нашу думку, КПВВ є недооціненим інструментом комунікації. Як сказав пан міністр інфраструктури, зараз будуть перебудовані деякі КПВВ. Вони будуть поділені на режимно-адміністративну та сервісну частину. Ми будемо забезпечувати наявність актуальної, зрозумілої інформації, що буде потрібна людям, які перетинають ці КПВВ. За місяць ми маємо приблизно мільйон перетинів через КПВВ. А це означає, що це місце має бути центром інформаційно ефективної взаємодії з окупованими територіями”, — зазначив Максимчук.

Яка саме інформація буде розміщуватися в цих центрах, заступник міністра не уточнив.

Він також додав, що в основі дій уряду має лежати принцип людиноцентричності.

“Людина з її проблемами, болями має стати в основі прийняття будь-якого рішення. Зараз це, на жаль, не так”, – підкреслив перший заступник міністра.

Він наголосив на важливості використання різноманітних форм комунікації з мешканцями тимчасово окупованих територій.

“Перше, звісно, – це форми комунікації. Це будь-які гарячі лінії, будь-які сайти – все, що може надати об’єктивну, зважену, актуальну інформацію про те, що відбувається. Наприклад, тим же випускникам, які хочуть вступити до вишів. Також людям, які хочуть переїхати на неокуповану територію”, – сказав Максимчук.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter