На КПВВ “Каланчак” відкрили сервісну зону: що змінилось

Дата: 20 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

На КПВВ “Каланчак”, що розташований на адмінмежі Херсонської області та тимчасово окупованого Криму, відкрили нову сервісну зону.

Про це повідомили в Представництві президента в АРК.

Нова сервісна зона, що має протяжність 100 метрів, містить:
• автостанцію (для сполучення з Херсоном, Одесою, Запоріжжям, Дніпром, Києвом, Новою Каховкою, на добу п’ять-десять рейсів);
• місця відпочинку подорожніх та водіїв;
• Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), консультаційний пункт та сервісний центр “Паспорт”;
• магазини, кафе.

У ЦНАПі, який працює на КПВВ, надаватимуть 37 послуг для мешканців з тимчасово окупованої території АР Крим, а також прилеглих до КПВВ населених пунктів, зокрема паспортні послуги, різноманітні послуги з реєстрації нерухомості та бізнесу. Згодом, як зазначили чиновники, цей перелік розширять та додадуть соціальні послуги, послуги Держгеокадастру тощо.

За даними офісу Представництва президента в АРК, пропускна спроможність сервісної зони – 1 тис. осіб на добу. 

У зоні митного контролю на КПВВ “Каланчак” для пішоходів працюють митники, які оформлюють багаж громадян, також знаходяться кабінки паспортного контролю, де працюють військовослужбовці, які здійснюють перевірку документів громадян на виїзд із материкової частини України“, – розповіли там.

Як відомо, нещодавно на адмінкордоні з Кримом відкрили після реконструкції пропускний пункт “Чонгар”. Там облаштували режимну зону, створили умови для проходження паспортного контролю та забезпечили санітарно-гігієнічні умови для громадян, які перетинають адмінмежу пішки та автомобілем.

КПВВ “Чонгар” та “Каланчак” закрили на реконструкцію ще минулого року. Очільник МВС Арсен Аваков тоді обіцяв, що нові пункти матимуть удвічі більше пропускних вікон та автомобільних проїздів, в окремій зоні розмістять приміщення Центру надання адміністративних послуг та автостанцію з ліцензованими перевізниками.

Проте наприкінці року виявилося, що підприємство “Укрінтеравтосервіс”, яке працює над реконструкцією, не розробило проєктної документації на облаштування КПВВ, а тому було невідомо, коли закінчать роботи. У своїх звітах українські та міжнародні експерти неодноразово підкреслювали, що стан пропускних пунктів на Донбасі та в Криму є незадовільним

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter