На Кіровоградщині учасники змагань зі стрітболу назвали команду “Гітлерівці”

Дата: 22 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У Новомиргороді на Кіровоградщині під час змагань з вуличного баскетболу, які проводили на День міста, одна з команд-учасниць назвалася “Гітлерівці”.

Про це у фейсбуку розповів один із гостей свята Ігор Немировський

Фото: Вінницька арена

Користувач повідомив, що разом із сином приїхав до міста і пішов на центральну площу, де відбувалися змагання зі стрітболу:

“Ми підійшли подивитися на гру дітей. Після гри жіночої команди вийшли грати дві команди хлопців з Новомиргорода та прозвучало оголошення від ведучого змагань: “Приготуватися командам “Фенікс” і “Гітлерівці”!” Я подумав, що недочув. Після завершення гри повторне оголошення розбурхало мою свідомість і підняло залишки волосся, для впевненості перепитав у хлопців із сусідньої команди. Вони зі сміхом підтвердили, що назва команди – “Гітлерівці“.

Немировський обурився, що організаторів змагань під час прийняття заявок та зачитування назв команд на всю площу в гучномовець, нічого “не збентежило”.

Дещо по-іншому описав ситуацію чинний міський голова Новомиргорода Ігор Забажан. За його словами, організатори оперативно зреагували на факт появи команди з такою назвою.

“З учасниками команди була проведена роз’яснювальна робота, команда змінила назву та продовжила участь. Також на місце події були викликані співробітники поліції. Під час розгляду ситуації було з’ясовано, що чотири старшокласники захоплюються комп’ютерними іграми, в яких присутня нацистська символіка, тож діти не побачили в назві “Гітлерівці” нічого непристойного, а хотіли “справити враження“, – зазначив міський голова.

У зв’язку з останніми подіями Новомиргородська міська рада запланувала освітні заходи для дітей, щоб нагадати причини, з яких в Україні заборонено нацистську символіку. Також представники влади пообіцяли звернутися до кіберполіції щодо пропаганди нацизму в іграх, доступних дітям.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter