На карантині жінки частіше залишалися вдома, ніж чоловіки, – дослідження

Дата: 18 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Після послаблення карантину жінки частіше залишались удома, ніж чоловіки (13% проти 7%).

Такі дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології і Опитування проводили з 24 травня до 4 червня включно. Дослідники провели 4 тисячі телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів серед дорослого населення від 18 років і старше по всій території України, за винятком анексованого Криму та окупованих районів Донбасу. .

За даними соціологів, 60% українців виходять на вулицю щонайменше один раз на день, а в середньому люди виходять на вулицю 10 разів на тиждень. Лише 10% опитаних сказали, що взагалі не виходили з дому впродовж тижня. 

Серед тих, хто виходив на вулицю, 60% робили це не менш ніж раз на день, 21% виходили більш ніж один раз на тиждень (сума тих, хто виходив два-три та три-чотири рази на тиждень), 9% виходили один раз на тиждень. Водночас серед чоловіків більше тих, хто виходив з дому декілька разів на день, ніж серед жінок (48% чоловіків проти 28% жінок). 

Найменше тих, хто зовсім не виходив з дому протягом тижня, серед людей віком 30–44 років (4%), найбільше таких серед людей віком 60 років та старше (22%). За рівнем освіти тих, хто зовсім не виходив з дому впродовж тижня, найбільше серед людей з неповною середньою освітою і нижчою (30%), найменше – серед людей з вищою освітою (6%). 

Експерти наголошують, що якби карантин продовжився, то кількість захворювань на день впала б до 0 чи поодиноких випадків до 10–15 червня. Але після запровадження урядом першої фази послаблення карантину 11 травня реальна кількість підтверджених діагнозів пішла вгору, і зараз небезпека захворіти майже вдвічі вища, ніж під час суворого карантину. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter