На ходу перев’язували рани та накладали собі джгути: як рятувалися поліцейські, евакуаційне авто яких обстріляли росіяни

Дата: 11 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У Мар’їнці Донецької області поліцейське авто під час евакуації цивільних потрапило під обстріл. Внаслідок цього поранення отримали двоє поліцейських, які попри кровотечу відвезли евакуйованих у безпечне місце.

Про це повідомила Національна поліція Донецької області. 

“Росіяни вдарили по Мар’їнці з артилерії, снаряд розірвався біля поліцейського автомобіля. У цей момент в салоні було п’ятеро літніх людей, вони не постраждали. Двоє з трьох правоохоронців отримали осколкові поранення, водію перебило артерію”, – йдеться у повідомленні.

Попри кровотечу, вони продовжили рух, доки не доставили евакуйованих до безпечного місця. За кермом броньованого авто для евакуації громадян був начальник одного з відділів обласного управління карного розшуку Олександр Гаріпп, він отримав поранення. Криміналіст Василь Піпа на ходу перев’язав напарнику рану та стежив, щоб він залишався у свідомості. Поруч Рустам Лукомський самостійно наклав собі джгути – йому перебило обидві ноги. 

Цього дня поліцейські забрали з адрес п’ятьох пенсіонерів, що потребували евакуації. Але одна з жінок забула вдома свою паличку, тому на прохання пасажирки екіпаж, ризикуючи життям, повернувся за нею.

У цей момент пролунав вибух, а коли поліцейські рушили з місця, – ще один, вже прицільно по машині. Били з великокаліберного міномета. Броня врятувала цивільних, а співробітники поліції вчасно вивезли їх з-під вогню. Наразі всі евакуйовані у безпеці.  

Поранені правоохоронці подолали 17 кілометрів до лікарні в місті Курахове, де хірурги зупинили кровотечу. До порятунку життя поліцейських долучилися колеги, які оперативно здали кров. Наразі Олександр і Рустам проходять лікування у Дніпрі та рахують дні до того, як знову стануть у стрій. За їхніми словами, вижити їм допомогли практичні заняття з військовими парамедиками.

Нагадаємо, що 7 серпня військові РФ на Запоріжжі обстріляли евакуаційний автобус. Один зі снарядів влучив у землю поряд з автобусом. Від ударної хвилі в транспорті вилетіли шибки з одного боку і вибило задні двері. Пасажири не постраждали.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter