На Херсонщині затримали чоловіка, який “зливав” росіянам інформацію щодо проукраїнських односельців

Дата: 03 Грудня 2022
A+ A- Підписатися
У Білозерській громаді Херсонської області затримали місцевого мешканця, якого підозрюють, у співпраці з окупантами. За даними слідства, чоловік під час окупації передавав росіянам інформацію щодо патріотично налаштованих односельців.
 
Про це повідомили в Херсонській обласній прокуратурі.
 

“За даними слідства, на початку червня 2022 року, під час тимчасової окупації населеного пункту, 44-річний підозрюваний почав співпрацювати з ворогом. Він повідомляв військовим країни-агресора інформацію про місце проживання патріотично налаштованих односельчан, а інколи й особисто супроводжував загарбників до подвір’їв людей”, – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що за інформацією підозрюваного військові РФ проводили обшуки й застосовували до людей психологічний та фізичний тиск.

Чоловіка затримали. Слідчі повідомили йому про підозру в державній зраді – ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу. Чоловіку загрожує 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Підозрюваному вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Нагадаємо, під варту відправили мешканця Херсона, якого підозрюють у співпраці з російськими військовими під час окупації міста. 

Слідчі кажуть, що чоловік ще на початку повномасштабного вторгнення перейшов на бік росіян і почав співпрацювати із російськими спецслужбами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter